Bloomm & Co

Praktijk voor psychologische hulp, systeemtherapie & opvoedkundePsycholoog Emmen

In onze praktijk bieden wij hulp aan kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen. Je kunt bij ons terecht voor hulp bij psychologische vragen, opvoedingsproblemen, gedragsproblemen, leerproblemen, relatieproblemen en wanneer je hulp nodig bent rondom scheiding en omgang. Hieronder kun je in het kort lezen wat wij doen. 

Hulp voor kinderen, jongeren en het gezin.

De jeugdhulp bij Bloomm & Co is gericht op psychologische, sociale en emotionele problemen bij kinderen en jongeren. De hulp die wij bieden kan zowel individueel als in een groep(je). Kinderen en jongeren leren vaardigheden waardoor ze op een handige manier met hun problemen aan de slag gaan. Elk traject wordt op maat gemaakt. We sluiten aan bij de leeftijd en mogelijkheden van de kinderen en jongeren. Hiervoor gebruiken we verschillende werkwijzen zoals: ACT methode, EMDR, en speltherapie, psychomotorische therapie (bewegen) en ook kan het zijn dat wij dieren inzetten bij de begeleiding, echter dit gaat altijd in overleg. 

Ook bieden wij begeleiding aan ouders met opvoedvragen. Ouders krijgen adviezen over hoe ze met bepaalde gedragingen en- of situaties om kunnen gaan. Dit kan gaan om een paar gesprekken tot begeleiding in de thuissituatie. Wij kijken vooral naar mogelijkheden en krachten binnen het gezin. Wij vinden niks vreemd en alles mag er zijn. De methodes die wij gebruiken zijn:

  • Gezinstherapie
  • Systeemtherapie
  • Ambulante begeleiding
  • Orthopedagogische hulp
  • Relatietherapie
  • Hulp bij scheiden en omgang

 

Begeleiding bij leerproblemen

Begeleiding bij leerproblemen is gericht op problemen op school. Dit kunnen sociale problemen zijn, maar het kan ook gaan om te leren plannen, concentreren of leren hoe je het beste kan leren. Ook begeleiden wij kinderen en jeugdigen die beelddenkers zijn. Tijdens de begeleiding leren we kinderen en jongeren vaardigheden waardoor het gemakkelijker wordt op school. We sluiten aan bij de leeftijd en het niveau de kinderen en jongeren.

 

Onderzoek bij Bloomm & Co

Een onderzoek kan deel zijn van een traject en staat altijd in combinatie met de hulp die wij aanbieden. Wanneer wij het in belang van de begeleiding achten, dan kan een IQ onderzoek plaatsvinden. Dit gaat altijd in overleg vooraf met ouders. Een onderzoek kan bij Bloomm & Co over verschillende dingen gaan: gezinsdiagnostiek, intelligentie, aandacht, concentratie, geheugen, emotionele ontwikkeling, sociale ontwikkeling, hechting, trauma, en angsten, Wij zullen eventueel onderzoek verrichten, maar stellen geen diagnose. Daar waar nodig en in overleg met ouders zullen wij eventueel kunnen doorverwijzen. 


Contact met Bloomm & Co

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem telefonisch contact op via: 0611200331 of vul het  contactformulier in en stuur het naar Bloomm & Co.