Bloomm & Co

Praktijk voor psychologische hulp, systeemtherapie & opvoedkundeBij gezinstherapie en/ of systeemtherapie komt het hele gezin of een aantal gezinsleden naar Bloomm & Co.  Samen met jullie onderzoeken de onderlinge relaties, de manier waarop jullie met elkaar omgaan en de invloed van de problemen op ieder gezinslid. Binnen de therapie wordt er gesproken, maar werken we vooral ervaringsgericht- belevingsgericht en gebruiken we diverse werkwijzen die passen bij jullie gezin. 

Systeemtherapie Emmen

Wat is precies systeemtherapie? Systeemtherapie wordt ook wel eens relatie-en gezinstherapie genoemd. Maar het is nog net iets breder. ‘Systeem’ betekent dat je alles probeert te bekijken vanuit de samenhang en de hele omgeving (context). Er zijn een aantal punten voor ons belangrijk:

 1. Wij bekijken de klachten vanuit de hele omgeving en de samenhang en we zullen samenwerken met  mensen uit deze omgeving (context).
 2. Wij richten ons op krachten en mogelijkheden en vanuit deze krachten en mogelijkheden zullen we samen de moeilijkheden aanpakken.        
 3. Wij besteden veel aandacht aan hoe jullie met elkaar omgaan en hoe de communicatie tussen jullie is.
 4. We besteden aandacht aan drie tijdsdimensies: zowel het verleden, het heden als de toekomst zijn belangrijk. We zullen vanuit het nu werken en van daaruit het verleden proberen te begrijpen en een plaats te geven, om zo naar een hoopvolle toekomst toe te werken.
 5. We zijn altijd gericht op een goede samenwerking. Daarom willen we graag feedback over hoe de gesprekken ervaren worden. Dan kunnen wij verbeteren of bijsturen.


   

Enkele hulpvragen die bij ons voor komen zijn;

 • “We maken ons zorgen om onze dochter, ze is erg stil en somber.   
 • “Er zijn veel ruzies in ons gezin. We willen meer rust en plezier in huis ”
 • “Ik ben bang dat mijn kind het slechte pad op gaat, hoe kan ik hier mee omgaan?”

 • “We hebben veel conflicten samen en willen onze huwelijk verbeteren”

 • “Ons kind wordt erg gepest op school, hoe kunnen we hem helpen?”

 

We werken veel met gezinnen, volwassenen, kinderen en jongeren met de volgende klachten:

 • Moeilijkheden na een echtscheiding

   • Aanpassingen binnen een nieuw samengesteld gezin
   • Angsten en depressieve gevoelens
   • Laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen
   • Veel conflicten binnen het gezin

    

    

    

   Contact met Bloomm & Co

   Elke vraag kun je aan ons stellen. Je hoeft niet te aarzelen, want wat misschien ingewikkeld is, vaag is, of iets wat schaamtevol aanvoelt, is dat voor ons helemaal niet. Wij helpen je graag! Je mag ons bellen via: 0611200331 of je laat via het contactformulier een berichtje achter, dan nemen wij contact met je op.