Bloomm & Co

Praktijk voor psychologische hulp, systeemtherapie & opvoedkundeAanmelden bij Bloomm & Co 

Ouders en of jeugdigen mogen zelf aanmelden bij Bloomm & Co. Ook is het mogelijk dat andere betrokkenen een aanmelding doen. Bloomm & Co kan alleen starten met een verwijsbrief van een bevoegde verwijzer. Dit is een huisarts, kinderarts, via de GGD arts, Centrum jeugd en gezin, Gezinsvoogd en via een beschikking van de rechtbank. 

Kinderen tot en met 12 jaar worden aangemeld door hun gezaghebbende ouders. Jeugdigen van 13 tot en met 15 jaar mogen zichzelf aanmelden met toestemming van (beide) gezaghebbende ouders. Boven de 16 jaar is geen toestemming van de ouders meer nodig. 

 

Akkoordverklaring ouders 

Bij kinderen en jongeren onder de 16 jaar moeten (de met gezag belaste) ouders of voogd toestemming geven voor de in te zetten zorg. De verklaring kan je hieronder downloaden. De betreffende ouder of voogd mag ons ook een mail sturen dat hij of zij akkoord is. 

Akkoordverklaring ouders- Voogd

 

Akkoordverklaring gegevensuitwisseling

Er moet toestemming geven worden voor het delen van informatie met een ieder die niet betrokken is bij het hulpverleningstraject. Wanneer een kind ouder is dan twaalf jaar dan tekenen zowel de ouders als het kind voor de toestemming. Indien je geen toestemming verleent zullen wij dit respecteren. We zullen met je afstemmen wat dit betekent voor bijvoorbeeld de administratieve afhandeling. Als informatie uitgewisseld moet worden zijn we altijd toestemming nodig. Een voorbeeldverklaring kan je hieronder downloaden;

Toestemming gegevensuitwisseling Bloomm & Co


Wanneer er een aanmelding bij Bloomm & Co binnenkomt, dan zullen jullie worden uitgenodigd bij Bloomm & Co. Dit kan telefonisch of via een brief. Dan starten we met een kennismakingsgesprek. Dit wordt ook wel een intakegesprek genoemd. Wij willen eerst kennismaken en samen onderzoeken of jullie bij ons op de juiste plek zijn. Een klik met ons is de basis van ons werken. Dat geeft namelijk vertrouwen en ruimte. Vanuit het gevoel van ruimte en veiligheid gaan we kijken welke collega het beste bij jullie situatie past. Daarnaast hebben jullie een casemanager. De casemanager helpt jullie vanaf het begin tot aan het eind van het traject en is jullie contactpersoon voor vragen, opmerkingen of andere zaken. 

De casemanager kan ook de persoon zijn die de behandeling of begeleiding (deels) uitvoert. Samen maak je een ontwikkelingsplan met doelen, werkpunten en afspraken. Het plan is een leidraad en kan gaandeweg worden bijgesteld.

Zowel de casemanager als de overige medewerkers van Bloomm & Co hebben een geheimhoudingsplicht.


Contact

Je mag altijd bellen voor informatie. Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur is het mogelijk  om te bellen en eventueel een afspraak maken. Renate zal dan de telefoon opnemen. Zij kan je alles vertellen over onze werkwijze. Op andere tijden mag je de voicemail inspreken, wij bellen dan zo snel als mogelijk terug. We willen wel aangeven dat het terugbellen voor ons een uitdaging is tussen alle gesprekken door. Wij raden dan ook aan om op de dagen te bellen wanneer ons officemanager aanwezig is. Je mag ons ook een e-mail sturen, dit kan naar: info@praktijkbloomm.nl. Daarnaast is het mogelijk om het contactformulier in te vullen: