Gezinspraktijk Bloomm                                             Therapie & Jeugdhulp            
         

Gezinstherapie en- of Systeemtherapie Emmen

Bij gezinstherapie en/ of systeemtherapie komt het hele gezin of een aantal gezinsleden naar Gezinspraktijk Bloomm. Samen met jullie onderzoeken wij de manier waarop jullie met elkaar omgaan en de invloed van de problemen op ieder gezinslid. Binnen de therapie wordt er gesproken, maar werken we vooral ervaringsgericht- belevingsgericht en gebruiken we diverse werkwijzen die passen bij jullie gezin.  

Kom je met je gezin niet verder met bepaalde vraagstukken? Dat is niet vreemd, opvoeden is niet altijd makkelijk. Voor gezinnen die hierbij vastlopen bieden wij gezinsbegeleiding. Op een praktische manier helpen wij mensen om weer bewust te worden van hun eigen kracht en hoe je die weer in kunt zetten om zelf de regie over je leven te krijgen. Door de juiste vragen te stellen maak ik je bewust van je wensen en behoeften. Bijvoorbeeld wat je belangrijk vindt in de relatie met je kinderen. Dit noemen we ook wel Systeemtherapie.

 

Systeemtherapie Emmen

Wat is precies systeemtherapie? Systeemtherapie wordt ook wel eens relatie-en gezinstherapie genoemd. Maar het is nog net iets breder. ‘Systeem’ betekent dat je alles probeert te bekijken vanuit de samenhang en de hele omgeving (context). Er zijn een aantal punten voor ons belangrijk:

 1. Wij bekijken de klachten vanuit de hele omgeving en de samenhang en we zullen samenwerken met  mensen uit deze omgeving (context).
 2. Wij richten ons op krachten en mogelijkheden en vanuit deze krachten en mogelijkheden zullen we samen de moeilijkheden aanpakken.        
 3. Wij besteden veel aandacht aan hoe jullie met elkaar omgaan en hoe de communicatie tussen jullie is.
 4. We besteden aandacht aan drie tijdsdimensies: zowel het verleden, het heden als de toekomst zijn belangrijk. We zullen vanuit het nu werken en van daaruit het verleden proberen te begrijpen en een plaats te geven, om zo naar een hoopvolle toekomst toe te werken.
 5. We zijn altijd gericht op een goede samenwerking. Daarom willen we graag feedback over hoe de gesprekken ervaren worden. Dan kunnen wij verbeteren of bijsturen.

 Enkele hulpvragen die bij ons voor komen zijn;

 • “We maken ons zorgen om onze dochter, ze is erg stil en somber.   
 • “Er zijn veel ruzies in ons gezin. We willen meer rust en plezier in huis ”
 • “Ik ben bang dat mijn kind het slechte pad op gaat, hoe kan ik hier mee omgaan?”   
 • “We hebben veel conflicten samen en willen onze huwelijk verbeteren”
 • “Ons kind wordt erg gepest op school, hoe kunnen we hem helpen?”
 • Wij ervaren moeilijkheden na een scheiding, hoe kunnen wij weer samen praten?
 • Wij zijn een nieuw samengesteld gezin en kunnen wij hier begeleiding bij krijgen?
 • Mijn kind spreekt veel over negatieve gedachtes, kun je ons helpen?


Het traject

Elk traject begint met een korte analyse van de situatie en het vaststellen van de 'hulpvraag'. Voor een succesvol traject is het belangrijk om dat in het begin al duidelijk te hebben. Vervolgens maken we een praktisch stappenplan waar gedurende een aantal maanden aan gewerkt wordt. Tijdens het traject is er regelmatig contact over de voortgang. Ook voer ik tijdens deze periode gesprekken met alle gezinsleden. Halverwege het traject wordt er geëvalueerd om te kijken of we nog steeds op de juiste weg zitten. Afsluitend hebben we een eindgesprek waarbij soms ook de verwijzer aansluit.


Praktische informatie 

Trajecten voor gezinnen duren tussen de 3 en 12 maanden, afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning die nodig is. Er is tijdens het traject gemiddeld 1 keer per week contact. Dat kan bestaan zijn een huisbezoek, telefonisch contact of via WhatsApp.


Vergoeding van de sessies

Wil je een traject starten bij Gezinspraktijk Bloomm? Dan heb je een verwijzing nodig om de behandeling vergoed te krijgen. De verwijzing kun je aanvragen via je het sociaal wijkteam bij je gemeente, centrum voor jeugd en gezin of via je huisarts. De verwijzing kan per gemeente verschillen, mocht je niet direct weten waar je dit bij jouw gemeente moet aanvragen, bel dan gerust. De praktijk is gecontracteerd zorgaanbieder bij de Gemeenten Emmen, Coevorden, Hoogeveen, Borger/Odoorn, en Westerwolde .

Meer informatie en mogelijkheden kun je vinden bij:  Tarieven en Vergoeding

Contact met Gezinspraktijk Bloomm 

Elke vraag kun je aan ons stellen. Je hoeft niet te aarzelen, want wat misschien ingewikkeld is, vaag is, of iets wat schaamtevol aanvoelt, is dat voor ons helemaal niet. Wij helpen je graag! Je mag ons bellen via: 0611200331 of je laat via het contactformulier een berichtje achter, dan nemen wij contact met je op.