Gezinspraktijk Bloomm                                             Therapie & Jeugdhulp            
         

Hulp voor kinderen en jongeren Emmen

Bij ons komen kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die hulp nodig zijn omdat ze een probleem hebben. Iedereen heeft weleens ergens last van, dat is normaal. Maar soms duurt het te lang en dan is het goed om er hulp bij te zoeken.   

Wij kunnen je helpen om met je problemen om te gaan en je beter te laten voelen. Kinderen en jongeren die bij ons komen hebben bijvoorbeeld last van één of meer van de volgende problemen:

Faalangst, spanning en zenuwachtig zijn
• Weinig vrienden en/of pesten
• Snel boos zijn en/of veel ruzie maken
• Slecht slapen, piekeren
• Moeite met lezen, spelling of rekenen
• Teruggetrokken/stil zijn
• Druk zijn
Echtscheiding                                                          


Samen spelen, bewegen en kletsen 

Als we willen weten wat er precies aan de hand is en waar een probleem vandaan komt, dan gaan we dat samen ontdekken. We hebben een gesprek met jouw ouder(s) en soms ook met school. Jij mag bij ons komen kletsen, bewegen en spelen. Na een poosje kunnen wij aan jou en jouw ouder(s) vertellen wat er uit het onderzoek is gekomen en wat we kunnen doen om dingen gemakkelijker te maken voor je. Wij stellen GEEN diagnose.

Samenwerken

Wanneer je bij ons komt gaan we met je aan de slag en gaan we samen met jou of met een groepje werken om de dingen waar je tegen aan loopt anders aan te pakken. We praten over dingen en doen spelletjes, oefeningen en opdrachten. Heel veel kinderen vinden het fijn om hier te komen. Wij vinden niks raar. 


Ouderbegeleiding

Als het nodig is begeleiden we je ouder(s) om tips te geven wat zij (anders) kunnen doen om het voor jou gemakkelijker te maken.


Schoolbegeleiding

Soms praten we op school om de leerkracht tips te geven hoe ze jou kunnen helpen. 

 

Combinatie

Soms worden ook meerdere van deze dingen gedaan. We doen wat nodig is voor jou om je fijner te voelen. We doen nooit iets wat jij niet weet. Alles doen we in overleg met jou en je ouder(s). Je bent helemaal welkom.

Contact met Gezinspraktijk Bloomm

Wil je meer weten over Gezinspraktijk Bloomm, dan mag je ons bellen via het telefoonnummer: 0611200331 of het contactformulier invullen, wij nemen dan contact met je op. Wij helpen je graag.