Gezinspraktijk Bloomm                                             Therapie & Jeugdhulp            
         

Individuele therapie voor volwassenen in Emmen

Voor individuele systeem therapie kies je als je dingen uit wil zoeken waar je tegen aan loopt. Dit kan gaan over ingrijpende levenservaringen of psychische klachten. Je bent niet tevreden met hoe het nu gaat maar het lukt je nog niet om het anders te doen. De dingen waar je tegen aan loopt worden altijd bekeken tegen de achtergrond van de wisselwerking met anderen. Dit kan zijn je gezin van herkomst en/of je relaties in het heden.

Er zijn momenten in je leven dat je opnieuw richting moet bepalen. Je voelt je niet op je plek op je werk of school, of je krijgt geen energie meer van de dingen die je doet. Op zo’n moment kan therapie een goede optie zijn. Je ervaart hulp om een nieuwe richting te bepalen, je gaat voelen waar ook al weer warm van wordt in dit leven zodat je je hart weer kunt volgen.

Voor jong volwassenen gaat therapie in mijn praktijk vaak om een vraag rondom persoonlijke ontwikkeling, studie of het vinden van de juiste balans in het leven en verdere ontwikkeling. 


Wanneer individuele systeemtherapie

Je wilt met je persoonlijke moeilijkheden of crisissen aan de slag gaan.

• Misschien wil je nagaan welke (familie-) patronen je doorgeeft of wat je wilt doorbreken.

• Je zoekt een manier om je echtscheiding te verwerken.

• Je maakt steeds een verkeerde partnerkeuze en wil hier meer inzicht in krijgen.

• Je wilt uitzoeken waar je schuldgevoelens vandaan komen.

• Je wilt meer grip krijgen op klachten zoals, angst, depressie, stress, agressie

• Je wilt een patroon van terugkerende somberheid / depressie/stress doorbreken.

• Je blijft last ondervinden van één of meerdere traumatische gebeurtenissen.

• Je zoekt een manier om met problemen rondom zelfvertrouwen, zelfbeeld of identiteit om te gaan.

• Je zoekt naar een manier om assertiever te worden.

• Het lukt niet voldoende om door te gaan met je leven na een verlieservaring.

• Je stuit op verwerkingsmoeilijkheden uit je verleden.

• Je wilt meer informatie over diagnoses als AD(H)D en/of autisme, depressie en andere psychiatrische diagnoses en hoe hier mee om te gaan.

• Je wilt werken aan je relatie, maar relatietherapie samen met je partner is geen optie. Dit doorloop je alleen, maar toch staat je relatie met de ander centraal. Ben je alleen met de gesprekken begonnen en wil je partner op een later moment toch aan de therapie deelnemen? Dat kan, mits jullie daar allebei mee instemmen.

• Je wilt je gezinssituatie verbeteren, maar gesprekken samen met de anderen is geen optie. In dat geval kun je kiezen voor individuele systeemtherapie. Dit doorloop je alleen, maar toch staat je relatie met anderen centraal. 


Start van de therapie

Als je contact opneemt met de praktijk, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je informatie over de therapie. Zo kan je een goede keuze maken of dit bij jou past en of het klikt met de therapeut.

Als we besluiten van start te gaan, spreken we ook af hoe vaak je een gesprek hebt. Er wordt daarbij heel precies gericht op wat jij nodig hebt.  

Bij de start van de therapie brengen we in kaart waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen veranderen. Ook wordt er gekeken of nog andere factoren van invloed zijn.

Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan ziekte, verlies of de overgang naar een nieuwe fase in je leven (zoals het krijgen van kinderen, uit huis gaan van de kinderen) andere baan of werkeloos worden enz. 

In de gesprekken wordt in ieder geval geoefend om de patronen die je in de weg staan te vervangen voor nieuwe, positieve interacties. Waarmee je precies aan de slag gaan, hangt af van wat er speelt. Door te achterhalen waar de moeilijkheden en de mogelijkheden liggen kan uiteindelijk een plan gemaakt worden hoe je het beste kunt werken aan wat je graag wilt bereiken. 

 

Contact met Gezinspraktijk Bloomm 

Elke vraag kun je aan ons stellen. Je hoeft niet te aarzelen, want wat misschien ingewikkeld is, vaag is, of iets wat schaamtevol aanvoelt, is dat voor ons helemaal niet. Wij helpen je graag! Je mag ons bellen via: 0611200331 of je laat via het contactformulier een berichtje achter, dan nemen wij contact met je op.