Belangrijke wijziging:                          Per 1 mei 2022 is Gezinspraktijk                                  Bloomm overgenomen door:                                               Vita jeugdhulp            
                 

Jeugdhulp Emmen

In onze praktijk bieden wij hulp aan kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen. Je kunt bij ons terecht voor hulp bij psychologische vragen, opvoedingsproblemen, gedragsproblemen, leerproblemen en relatieproblemen. 

Hulp voor kinderen, jeugdigen en het gezin.

De hulp vanuit Gezinspraktijk Bloomm is gericht op psychologische, sociale en emotionele problemen bij kinderen jeugdigen en volwassenen. Elk traject wordt op maat gemaakt. We sluiten aan bij de leeftijd en mogelijkheden. Hiervoor gebruiken we verschillende methodieken zoals: ACT, EMDR, speltherapie en lichaamsgerichte-psychomotorische therapie (bewegen) en ook kan het zijn dat wij dieren inzetten bij de begeleiding. Het traject wordt altijd in overleg gemaakt. 

We richten ons bij de jeugd op 2 groepen; kinderen van 6 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 18 jaar. We behandelen en begeleiden kinderen en jongeren uit 5 gemeenten in Drenthe.  (Emmen, Hoogeveen, De Wolden, Coevorden, en Borger- Odoorn, Door de reisafstand komen onze meeste klanten vooral uit de gemeenten Emmen en Coevorden.


Ouderbegeleiding Emmen

Ook bieden wij begeleiding aan ouders met opvoedvragen. Ouders krijgen adviezen over hoe ze met bepaalde gedragingen en- of situaties om kunnen gaan. Dit kan gaan om een paar gesprekken tot begeleiding in de thuissituatie. Wij kijken vooral naar mogelijkheden en krachten binnen het gezin. Wij vinden niks vreemd en alles mag er zijn. De methodes die wij gebruiken zijn:

  • Gezinstherapie
  • Systeemtherapie
  • Ambulante begeleiding
  • Relatietherapie
  • Hulp bij scheiden


Begeleiding bij leerproblemen

Begeleiding bij leerproblemen is gericht op problemen op school. Dit kunnen sociale problemen zijn, maar het kan ook gaan om te leren plannen, concentreren of leren hoe je het beste kan leren. Ook begeleiden wij kinderen en jeugdigen die beelddenkers zijn. Tijdens de begeleiding leren we kinderen en jongeren vaardigheden waardoor het gemakkelijker wordt op school. We sluiten aan bij de leeftijd en het niveau de kinderen en jongeren.


Onderzoek bij Bloomm 

Een psychologisch onderzoek kan deel zijn van een traject en staat altijd in combinatie met de hulp die wij aanbieden. Wanneer wij het in belang van de begeleiding achten, dan kan een IQ onderzoek plaatsvinden. Dit gaat altijd in overleg vooraf met ouders. Een onderzoek kan bij Bloomm over verschillende dingen gaan: gezinsdiagnostiek, intelligentie, aandacht, concentratie, geheugen, emotionele ontwikkeling, sociale ontwikkeling, hechting, trauma, en angsten, Wij zullen eventueel onderzoek verrichten, maar stellen geen diagnose. Daar waar nodig en in overleg met ouders zullen wij doorverwijzen. 


Neem contact op met Gezinspraktijk Bloomm 

Alle vragen kunnen bij Bloomm gesteld worden. Wij denken en kijken met jullie mee en onderzoeken welke hulpvorm past bij jullie situatie. Deze passende hulp kan bij Bloomm zijn, maar ook bij collega´s wanneer wij denken dat daar meer specialisatie is. Wij zijn er voor jou en je gezin. Wij zullen niet oordelen, maar ontvangen. Uitleg geven over jullie situatie kan al veel opluchting geven. Alles doen wij in overleg met jou en je gezin. Uiteindelijk ben jezelf regiehouder. Je mag contact opnemen via het telefoonnummer: 0611200331 of vul het contactformulier in.