Gezinspraktijk Bloomm                                             Therapie & Jeugdhulp            
         

Kernwaarden Gezinspraktijk Bloomm 

Vanuit Gezinspraktijk Bloomm vinden wij het belangrijk om een nieuwe manier van hulpverlening in te zetten. Een huiselijke setting, laagdrempelige sfeer, geen veroordeling, soms wel confronterend. We kiezen voor het inzetten van de omgeving, we denken buiten kaders en kiezen om te werken vanuit de positieve psychologie en zijn we gericht op acceptatie commitment therapie en zelfverantwoordelijkheid. 

 

In verbinding willen zijn

Vanuit Gezinspraktijk Bloomm vinden we het belangrijk dat we beseffen dat we op geen enkele wijze los van anderen en ons omgeving staan. We ademen lucht in en staan in verbinding met anderen om ons heen. Gezinspraktijk Bloomm is gericht op werken vanuit het hier en nu. We zijn gericht op de toekomst in verbinding met de ander. Iedereen is welkom.

Gezinspraktijk Bloomm wil graag bijdragen aan een samenleving waarbij mensen zich met elkaar verbinden, elkaar ondersteunen en elkaar stimuleren en inspireren om samen te groeien. Wij willen werken aan een samenleving waarin jij je vrij kunt voelen om te zijn wie je bent.

 

Kwetsbaar durven zijn

Wij vinden het belangrijk om te werken vanuit ons menselijke kant. Vanuit de kant waarom we voor dit vak hebben gekozen. Wij tonen onze kwetsbaarheid door te zijn wie we zijn. Onze talenten, eigenschappen en onze keuzes mogen worden gezien. Maar ook onze zwakheden, en tekortkomingen mogen we laten zien. Deze openheid vereist een andere manier van werken, echter door kwetsbaar te zijn kunnen we met jullie ontwikkelen en werken naar nieuwe vaardigheden. Voel je vrij om open en kwetsbaar te mogen zijn.

 

Compassievol kunnen zijn

De mensen die bij Gezinspraktijk Bloomm werken, zijn mensen met levenservaring. Wij zijn mensen die vanuit ons persoonlijkheid mee voelen met mensen. Wij vinden het belangrijk om empathisch zijn, maar kunnen daarnaast ook confronterend zijn, zodat je inzicht krijgt en nieuwe keuzes kunt maken. Wij verplaatsen ons in de hulpvraag  van de ander. Wij zien het belang van goed voor jezelf (kunnen) zorgen, van welzijn en geluk. Wij zitten niet tegenover je om je te vertellen wat je moet doen; wij staan naast mensen om samen te onderzoeken wat nodig is en daaraan te werken.

 

Blijvend willen ontwikkelen

Alles is altijd in beweging. Wij zijn ons als praktijk en als mens bewust van de ontwikkeling die dat met zich meebrengt. Niet stilstaan, maar meebewegen met de stroom. Als professionals sluiten wij aan bij de nieuwste ontwikkelingen in de psychologie. Op dit moment is er een ontwikkeling gaande van klacht-gericht naar persoons-gericht, van klachten naar krachten: de positieve psychologie. Ontwikkeling is continu, procesgericht. Vol in het leven staan en zelf bepalen waar je naartoe gaat. Altijd verder.

Bewustwording, empathie en vertrouwen hadden net zo goed tot onze kernwaarden kunnen behoren; deze waarden zijn echter zo overduidelijk aan de orde dat we ze niet apart willen benoemen. Zij maken een belangrijk deel uit van onze praktijk.

Om vooruit te komen, te groeien, te helen, het verloren evenwicht te hervinden, is het noodzakelijk om stil te staan, om bewust in het moment zijn. Bij Bloomm staan we stil in een hectische wereld. In plaats van te rennen, te vliegen en te vechten, staan wij bewust stil om te ervaren wat er nu is en te ontdekken waar onze weg ons naartoe leidt. Bij Bloomm word je je bewust van de druk die je jezelf kunt opleggen. Deze bewustwording maakt de weg vrij om ontspannen, te werken en te leven. Werken met aandacht en met aandacht om meer bewust te leven en het leven ten volle te omarmen, in plaats van ervoor weg te lopen.