Gezinspraktijk Bloomm                                             Therapie & Jeugdhulp            
         

Vergoeding/ Tarieven

Per 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het regelen en financieren van jeugdhulp voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun gezin. Elke gemeente bepaalt zelf hoe ze dit regelen en welke afspraken ze maken met zorgverleners. Voor volwassenen hebben wij bewust geen contract afgesloten bij de zorgverzekeraar. Dit heeft als voordeel dat we de behandelingen samen kunnen vormgeven zonder dat er andere verplichtingen bij komen kijken.  

Vergoeding kind, jongere en hun gezin via Jeugdwet

Gezinspraktijk Bloomm heeft een contract met de volgende gemeentes uit Drenthe-Zuid:  

(Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen en Hoogeveen),

Om recht te hebben op vergoede zorg kan je gebruik maken van een verwijsbrief van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, GGD arts, gezinsvoogd, rechtbank of beschikking gebiedsteam. Je kan je hierna zelf aanmelden via deze site. Wij sturen de rekening rechtstreeks naar de gemeente als zij een contract met ons hebben gesloten.

 

Hulp vanuit gemeenten zonder contract

mensen uit een andere gemeente kunnen met hun gebiedsteam overleggen of zij met een vergoeding zorg bij ons mogen krijgen, bijvoorbeeld omdat er geen passende zorg in de eigen regio beschikbaar of gecontracteerd is. Je gemeente kan je dan een zorgarrangement in natura geven of een Persoons Gebonden Budget (PGB) om zorg bij ons af te nemen. Tevens is een beschikking vanuit de rechtbank altijd bindend voor de gemeente.


 


Vergoeding voor volwassenen

Per 1 januari 2021 werken onze therapeuten met de volgende tarieven voor volwassenen:

  • De behandelaren hanteren een uurtarief van 90 euro voor individuele therapie
  • De behandelaren hanteren een uurtarief van 120 euro per sessie voor systeemtherapie.
  • De behandelaren hanteren een uurtarief van 120 euro per sessie voor relatietherapie. 

Gezinspraktijk Bloomm heeft geen afspraken met zorgverzekeraars. Hierdoor is alleen vergoeding mogelijk via de aanvullende zorgverzekering (Alternatieve Geneeswijzen) en is dit alleen geldend voor individuele therapie.

Gezinspraktijk Bloomm is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen om kwaliteit te waarborgen, maar ook om vergoeding mogelijk te maken. 

 

Wij zijn met betrekking tot de zorgverzekeraar aangesloten bij:

 

Disclaimer:

Je kan geen rechten ontlenen aan deze informatie. Wij informeren je zo goed als mogelijk aan de hand van de informatie die ons bekend is. Overheid, gemeenten, gebiedsteams, ziektekostenverzekeraars en andere bepalende instanties kunnen anders besluiten, informatie anders interpreteren en regels veranderen. Als je nieuwe informatie hebt horen wij het graag.

Daar iedere zorgverzekeraar zijn eigen voorwaarden hanteert, kun je bij de zorgverzekeraar informatie opvragen of de nota van je behandeling door je verzekering vergoed wordt. Check daarvoor het vergoedingen overzicht via de site van ViV Nederland of via de site van NFG. Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte van de vergoeding aan de afgesloten aanvullende polis.