Gezinspraktijk Bloomm                                             Therapie & Jeugdhulp            
         

Wachttijd bij Gezinspraktijk Bloomm   

Wij vinden het bij Gezinspraktijk Bloomm uiterst belangrijk dat het hulptraject meteen goed wordt ingezet. We nemen daarom tijd voor het hulpverleningstraject, maar ook om kwaliteit te leveren. Daarom vinden wij het belangrijk dat hulpvragers gemotiveerd zijn om in beweging te willen komen. Een hulp traject vraagt best veel inzet van alle betrokkenen. Vanwege het succes in onze werkwijze ontstaat er helaas ook een periode van geduld hebben om de beste kwaliteit te mogen ontvangen.  

Per periode verschilt de wachttijd na aanmelding. Wij kunnen niet precies aangeven wanneer er weer plek is, maar hou rekening met een wachttijd van 12 weken (schoolvakanties niet meegerekend). Al onze trajecten zijn maatwerk, waardoor wij niet kunnen voorspellen wanneer een huidige jeugdige weer zonder onze hulp verder kan en er ruimte is voor nieuwe trajecten. De wachttijd kan dus ook langer zijn.

Volwassenen kunnen momenteel niet in zorg worden genomen, behalve bij vragen samenhangend met de jeugdige bijvoorbeeld systeemtherapie of relatieproblematiek en- of hulp bij echtscheidingsproblemen. De wachttijd is dan ook minimaal 12 weken, schoolvakanties niet meegerekend. 

Wanneer de hulp zeer dringend is, dan is het goed om contact te leggen met de verwijzer bijvoorbeeld: met je huisarts, kinderarts, jeugdarts of gebiedsteam om eventueel aan te melden bij een andere zorgaanbieder. 

In de tijd dat je bij ons op de wachtlijst staat kunnen wij helaas geen hulpverlening bieden. 

Als je zorg vergoed wordt kunnen wij pas starten na ontvangst van een correcte verwijsbrief of beschikking. 


Laatste update; augustus 2021